Over Ons

WIE ZIJN WIJ EN WAT DOEN WIJ?

Stichting Stop bewust is opgericht door een aantal samenwerkende organisaties die actief zijn binnen de stoppen met roken zorg.

Wij zorgen vanuit onze missie voor een goed functionerend platform. Voor rokers die zich willen oriënteren op de diverse mogelijkheden van het stoppen met hun tabaksverslaving. Wij verzamelen daartoe waar mogelijk wetenschappelijke informatie. Maar ook praktische ervaringen van rokers die willen stoppen of gestopt zijn.

Stichting Stop Bewust wil nadrukkelijk ook in contact staan met degenen die gebruik maken van onze website. En van de diensten van de aangesloten zorgaanbieders. We staan open voor suggesties die u kenbaar kunt maken via ons mailadres info@stichtingstopbewust.nl. Zie ook onze oprichtingsstatuten .

Bestuur

Het bestuur van Stichting Stop Bewust bestaat uit bestuursleden die het stoppen met roken een warm hart toedragen. Zij zijn alle op een bepaalde manier verankerd in de praktijk van professionele begeleiding van rokers.

Wilt u meer weten over het bestuur kijk dan op onze contact pagina

stoppen met roken - Stichting Stop Bewust

DE MISSIE VAN STICHTING STOP BEWUST

Een roker die wil stoppen worstelt met vele vragen. Kan ik stoppen, Wil ik stoppen, Hoe kan ik stoppen en Welke hulpmiddelen zijn het beste voor mij? en ook vragen over kosten en vergoedingen. Stichting Stop Bewust wil rokers helpen om de antwoorden op dat soort vragen te vinden. Waardoor ze in staat zijn hun eigen beslissingen te nemen over stoppen met roken. Er zijn veel aanbieders van stoppen met roken programma’s, regulier en alternatief. Die allen pretenderen de beste behandeling te bieden. Stichting Stop Bewust biedt een plaats aan die organisaties om zich te profileren. Aan u verder de keus met wie u in zee wil gaan.

Stichting Stop Bewust probeert zo veel mogelijk recht te doen. Aan het verschil in methodes en hulpmiddelen die in Nederland te vinden zijn. En over alle stromingen zo objectief mogelijke informatie te verschaffen.

Stichting Stop Bewust wil de plaats zijn waar aanbieders van stoppen met roken behandelingen. En mensen die overwegen te stoppen elkaar kunnen ontmoeten. Het moet ook een plaats zijn waar rokers zich vrij voelen om te shoppen en om zich heen te kijken. Zonder meteen keuzes te moeten maken en waar ze diverse tools vinden om hen te helpen bij hun beslissingen.